Ny version av QIII-systemet sjösatt

Sitter vid skrivbordet och myser. En blick ut genom fönstret avslöjar en grå och blåsig höstdag. När jag gick till jobbet i morse bet kylan i kinderna. Men här sitter jag alltså och myser i alla fall. Och jag har flera anledningar till det. För ett par månader sedan skrev jag ett öppet brev till infrastrukturminister Åsa Torstensson där jag uppmanande henne dels att skaka nytt liv i Nollvisionen, dels att se till att vägtrafikområdet skulle få mer pengar. Nollvisionen verkar inte intressera ministern men däremot har hon faktiskt sett till att få mer pengar till vägarna. En halv seger att glädjas över (ja, ja, det kanske inte bara var mitt brev som påverkade henne och förmodligen är det inte tillräckligt mycket pengar men ändå?).

Energikick

Pengar är ju som bekant inte allt och därför myser jag även över att den nya versionen av QIII:s bedömningssystem är klart. Det har varit en lång process att uppdatera systemet och att göra det bättre. Särskilt nöjd är jag för att vi nu fått med ett avsnitt som handlar om uppföljning, vilket många har efterfrågat. Jag ser med spänning fram emot reaktionerna på den nya versionen och hoppas att många delger mig sina åsikter om den.
Kanske beror allt detta mysande på att hösten startade med riktig energikick för min del vid Elmia-mässan i augusti. 45 000 lastbilsförare var där och det kändes som jag pratade med de flesta av dem. Många kom fram spontant för att diskutera allt ifrån svårigheterna med att rekrytera nya förare och vad man kan göra åt det, till hur lastnings- och lossningsplatser borde utformas för att bli säkrare och mer effektiva.

Engagemang

De hade synpunkter på QIII-systemet och på krönikor som jag skrivit här i Proffs. De pratade om hur viktigt det är för dem att transporterna går rätt till. Den yrkesstolthet och det engagemang i branschens utveckling som de visade gav mig nya idéer och massor av energi.
Kanske borde vi kampanja mer för att omvärlden bättre ska förstå vilka resurser som finns att hämta här?
Nu får det vara slutmyst för min del ? jag har ju 45 000 lastbilsförare att svara upp till nästa år så det gäller att börja jobba.

Lasse Holm
Verksamhetschef QIII
?som för övrigt tror att alla glada svampplockare ljuger när de berättar om alla de tiotals liter svamp de hittar i skogarna. Mitt rekord på en letning är typ fem kantareller.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-24 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: