DEBATTARTIKEL
Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen, påminner artikelförfattaren.

Ge inte upp – ”Only the Dead Fish Follow the Stream”

Sitter i Åkarstad och betraktar den proteströrelse som kommer ur folkdjupet. Kan inte annat än imponeras av viljan till förändring, en förändring som leder till lag och ordning på våra svenska vägar. Det är en märklig situation när medborgare måste påtala för lagstiftaren att denne brister i sitt ansvar, har aldrig upplevt det tidigare!

Det komiska, om ni tillåter uttrycket, är att våra myndigheter och i slutändan våra folkvalda, skall förvalta just lag och ordning! Hur lyckas de med det uppdraget?
Katastrofal inkompetens är väl ganska lämplig slutsats på den prestationen, eller hur!

Nu reser sig folket och kräver en bättre ordning på våra vägar och var är politikerna? I ärlighetens namn finns det en och annan riksdagsledamot som faktiskt har ambitionen att hitta en lösning, men de andra då? De har ju en ganska tilltagen ersättning från folket, så det vore passande att leverera resultat?

Samtidigt som Transportstyrelsen plågar livet ur svenska åkare, tillåts de utländska bilarna köra i stort sett hur som helst! Flera uppmärksammade fall i tidningarna har visat att det är rena vilda västern ute på vägarna. Körkortslösa förare med falska körkort och förarkort utför en betydande del av landets transporter, inte minst åt storföretag.
Företag som säger sig värna om kvalité, miljö och säkerhet! Ja jisses – vilka falsarier de slår i både politiker och medborgare

Jag imponeras däremot av viljan att åstadkomma en förändring och den entusiasm som deltagarna i ”Här stannar Sverige” visar. Ge inte upp kampen för rättvisa villkor och en sundare åkerinäring.
Visa politikerna att det inte är okej att köra med falska körkort och förarkort!
Visa politikerna att det inte är okej att utföra transporter utan tillstånd!
Visa politikerna att det inte är okej att inte betala skatter och avgifter!
Visa politikerna att det inte är okej med social dumping!
Visa politikerna att det inte är okej att köra på fyllan!

Louise Hofsten sjöng i melodifestivalen för några år sedan en passande låt – Only the Dead Fish Follow the Stream

Ge inte upp kampen, utan kämpa vidare och ha Louise Hofsten i tankarna, så går vi mot framgång! ”Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen”!

Åkare Åkesson
Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2014-12-03 09:03
Kategori: Debatt
Taggar: Falska körkort Här stannar Sverige Lika villkor