INSÄNDARE

Vakna, tag ställning kollegor!

SÅ-styrelsen marscherar med beslutsamhet och stor handlingskraft (de är ju begåvade och erfarna affärsmän) mot sammanslagning av SÅ och Transportgruppen.

Det är inte säkert att flertalet (små) åkerier har samma agenda som de demokratiskt? valda oftast större åkeriers ägare/SÅ-styrelseledamöter.
Stora åkerier har egen kompetens på områden som mindre åkerier känner att de för närvarande har SÅ till.
Så ej efter sammanslagning av SÅ/Transportgruppen.
Sammanslagning har besparingsincitament. Kostnadsbesparing = Serviceneddragning.

Tänk på att:
– Transportgruppen är en liten del av stora Svenskt Näringsliv, transportgruppen är för all del åkarnas vänner (vi betalar dem för att vara det) men övriga 10-tals gånger fler företag som är anslutna till Svenskt Näringsliv har ju som agenda att öka sin konkurrenskraft! Hur, jo genom kostnadsbesparingar. En viktig del kostnadsbesparing skall uppnås genom ett helt fritt cabotage. Detta är uttalat, det skall ske!!!
– På dålig svenska: flertalet företag i andra branscher ger blanka tusan i om detta fria cabotage är en gentemot svenska åkerier rättvis företeelse. Våra konkurrenter från andra länder får så klart i våra kunders ögon köra hur olagligt i Sverige som de vill – bara det är billigt (och kanske sätter som de tror bortskämda svenska åkare på plats)

SÅ bör vara fristående för att kunna vara en röst för svenska åkerier. Vi har väl ej på många år tyckt att SÅ skrikit för högt i vår sak. De flesta av oss är väl snarare rätt kritiska (som vanligt med handen knuten i fickan ”mesproppar”) mot att vår organisation är alldeles för tyst.

Om någon mer än jag tror att sammanslagning är dåligt. Säg då detta nu. Om ett par månader är det för sent.
Vakna, tag ställning och mumla ur skägget nu kollegor

Om artikeln

Publicerad: 2013-06-03 13:40
Kategori: Insändare
Taggar: Insändare Ronnie Mårtensson