Arkivbild. Foto: Colmec. Arkivbild. Foto: Colmec.

Colmec och Centrala Gummi går samman

Colmec och Centrala Gummi går samman och skapar en ledande oberoende aktör inom däckservice i Sverige. Bolagen har skapat starka marknadspositioner genom lång tradition, servicelösningar och ett långsiktigt fokus på hög kund- och medarbetarnöjdhet.

Centrala Gummis verksamhet omfattar däckservice till bland annat lastbilar, bussar, fordon i gruvindustrin och personbilar. Bolaget grundades 1933, har sitt säte i Örebro och har byggt en ledande position i regionen genom fokus på trygghet, kompetens och service till företagskunder, stora som små, och privatkunder. Bolaget har cirka 25 anställda i Örebro med omnejd och omsätter mer än 200 miljoner kronor.

Centrala Gummi fortsätter verka under eget namn och företagsidentitet, men blir en del av Colmec- koncernen som omsätter över 1.4 miljarder kronor och har över 450 anställda.

Colmec-gruppen har höga ambitioner om fortsatt hög tillväxttakt kommande år, både organiskt och genom förvärv och partnerskap.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-10 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Centrala Gummi Colmec Däcklager Däckservice Lastbilsdäck