Det ska vara enkelt att flytta. Boxit ger flyttföretagen konkurrens. Foto: Boxit. Det ska vara enkelt att flytta. Boxit ger flyttföretagen konkurrens. Foto: Boxit.

Hyra flyttcontainer i stället för att anlita flyttfirma?

Stressigt att packa och flytta när allt ska vara på plats när flyttbilen kommer? Nu rullar det danska företaget Boxit ut ett nytt koncept i Sverige där privatpersoner kan hyra en container i stället för att anlita en flyttfirma. Får flyttföretagen nu konkurrens?

Företaget Boxit vill göra det enklare och bekvämare för svenskar att flytta och för det har man nyligen expanderat verksamheten till den växande svenska flyttmarknaden genom att hyra ut containrar till privatpersoner.

Förr i tiden var det främst företag som hade möjlighet att använda containrar, men även privatpersoner uppskattar hur bekvämt och smidigt det är att ha en container till sitt förfogande i samband med en flytt.
– Man fyller flyttcontainern själv och så småningom hämtas den. Den här tjänsten kan vi nu erbjuda svenskarna, säger Lars Alkert Andersen, som är ansvarig för Boxit i Sverige.

För tolv år sedan startade företaget sin verksamhet i Danmark. Där har konceptet blivit en stor framgång och förväntas nu blomstra även i Sverige. Svenskarna flyttar oftare i dag än vad man gjorde förr. Bara under den senaste tioårsperioden har antalet flyttar ökat med 18 procent. Under 2022 flyttade mer än 1,5 miljoner svenskar.

Som privatperson kan man hyra containrar från Boxit i en rad olika sammanhang. Om man till exempel ska lägga nytt golv, renovera eller bygga om, är det många som vill förvara sina möbler inom räckhåll. Enligt Lars Alkert Andersen är det dock särskilt flyttcontainern som har gjort riktigt stor succé.

Många upplever att det är en fördel att välja en flyttcontainer i stället för att boka en flyttfirma och behöva stressa ända fram till det bokade datumet när de ska komma och hämta allt.
– När man beställer en flyttcontainer får man den levererad och kan packa den i lugn och ro tills den hämtas av en av våra lastbilar och transporteras till den nya adressen. Det handlar i hög grad om flexibilitet och om att prioritera en stressfri flytt, säger Lars Alkert Andersen.

Man får behålla flyttcontainern så länge man vill och man kan därmed planera och organisera flytten i sin egen takt. När containern är full och man är redo, är det bara att boka en hämtning.

Containern hämtas av Boxit och transporteras till den nya adressen där man sedan kan packa upp i sin egen takt.
– Vi har egna containrar och kör med våra egna lastbilar. Därmed behöver vi inte betala några mellanhänder och kan erbjuda ett bra pris både inom Sverige och exempelvis från Sverige till Danmark. Vi erbjuder flyttcontainrar till priser som understiger 12 000 kronor, avslutar Lars Alkert Andersen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-28 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Boxit Flyttåkeri Flyttföretag Hyrcontainer