Foto: Brittish Police. Foto: Brittish Police.

Polisens dragbil i UK fortsätter göra skillnad

Polisen i Cleveland säger att de observerade många exempel på dåligt förarbeteende efter att ha använt en omärkt lastbil i fyra dagar för att upptäcka brott som begås i av förare i andra lastbilar.

Under insatsen tisdagen den 24 till fredagen den 27 oktober, upptäcktes tre brott överträdelser då föraren använde mobiltelefonen under körning, sex förare använde inte säkerhetsbälte, två lastbilar som var ombesiktigade och utan försäkring, tre fordon med otillräcklig lastsäkring samt tre överlastade lastbilar.

Polisen använder sig av en dragbil utlånad av National Highways för att få en mer ”upphöjd” position i kontrollerna.

Nicola Bowman, trafiksäkerhets- och motorvägsförbindelseofficer från Cleveland Police, säger: ”Att arbeta med National Highways för att få Operation Tramline till Cleveland är något som vi kommer att fortsätta att göra som en del av vårt engagemang för trafiksäkerhet och att minska allvarliga och dödliga trafikolyckor”.

Bowman fortsätter med att säga att förare riskerar inte bara sina egna liv när de inte följer lagen. De riskerar även andra trafikanters liv. Lastbilar som potentiellt väger ton kan vara extremt farliga och kan orsaka absolut förödelse om de skulle vara inblandade i en kollision.

Nicola Clayton, National Highways regionala säkerhetsprogramchef, säger: ”Säkerhet är vår främsta prioritet och genom Operation Tramline hoppas vi kunna öka medvetenheten och uppmuntra förare att tänka på sitt beteende och sina vanor vid ratten”, skriver Commercial Motor.

Kan en omålad dragbil som denna vara ett bra alternativ även i Sverige?

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-27 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Omålad Polisdragbil Polis Polisdragbil Storbritannien