Volta Trucks tidigarelägger lansering – i Sverige

Volta Trucks förklarar att företaget har för avsikt att påskynda marknadslanseringen i Sverige "på grund av ett överväldigande positivt intresse från kunder".

Företaget tidigarelägger sin lanseringsplan och räknar med att ha fordon på vägarna i Sverige redan i mitten av 2023. Enligt den tidigare planen skulle introduktionen ske under 2024. Beslutet om tidigareläggning baseras på en ökad efterfrågan och ett kraftigt stigande intresse bland kunder som har verksamhet i Skandinavien.

Volta menar att både 16- och 18-tonsversionerna av Volta Zero passar perfekt för den Skandinaviska transportsektorn där viktklassen (Medium Duty som viktklassen kallas på engelska) är den vanligast förekommande för transporter in till stadskärnor i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Föraren av en Volta Zero är centralt placerad i förarhytten i en betydligt lägre position jämfört med en förare i en konventionell lastbil. Den här kombinationen plus en glashus-liknande design av förarhytten ger föraren 220 graders fri sikt. Tillsammans med fordonets avancerade kamerateknik har föraren möjlighet att hålla maximal uppsikt runt omkring hela fordonet.

På båda sidorna av förarhytten finns skjutdörrar som ger föraren möjlighet att stiga ur fordonet på båda sidorna av fordonet, alltid på den säkra sidan. Det låga insteget gör det dessutom lätt för föraren jämfört med att klättra upp till förarplatsen på en konventionell lastbil.

– Sverige har en lång och stolt historia av att tillverka kommersiella fordon och lastbilar av högsta kvalitet. Volta Trucks har lyckats identifiera en intressant bit av den totala marknaden för Medium Duty-segmentet kring just stadstransporter. Volta Zero är designad från grunden som en helelektrisk lastbil med nollutsläpp och är specialgjord för stadstransporter, säger den svenska grundaren av Volta Trucks, Carl-Magnus Norden.

– Vi är för närvarande i dialog med flera stora transportföretag i Sverige och vårt mål är att de ska kunna ta emot fordon ur vår kundtest-flotta under mitten av 2023. De här omfattande testningarna ger kunden möjlighet att utvärdera fordonet i lokala förhållanden, säger Essa El-Saleh, Volta Trucks vd.

Essa El-Saleh tillägger att kunden under testperioden får möjlighet att bilda sig en uppfattning om hur Volta Zero kommer att passa in i företagets nuvarande flotta och operativa verksamhet.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-16 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Volta Trucks