Foto: Steen Brogaard/Øresundsbron Foto: Steen Brogaard/Øresundsbron

Mötande trafik i Øresundsbrons tunnel

Vägtrafiken är dubbelriktad i Øresundsbrons tunnel under två nätter denna vecka – från klockan 21.30 ikväll (onsdag den 1 mars) och i morgon (torsdag den 2 mars). Båda dagarna fram till klockan 05 nästföljande dagar.

Runt 20 minuter omedelbart efter klockan 21 samt efter klockan 05 kan det därför uppstå kortare väntetider i betalstationen i samband med omläggningen av trafiken, skriver Øresundsbron i ett pressmeddelande.

Liknande dubbelriktningar görs fyra gånger om året i samband med rutinmässigt underhåll i Öresundstunneln.

Hastigheten kommer att vara nedsatt medan arbetet pågår och omkörning är inte tillåtet under dubbelriktningen. Breda fordon (över 3,5 meter) kan inte passera bron medan trafiken är dubbelriktad. Tågtrafiken kör som vanligt.

Du kan följa den aktuella trafiksituationen på Øresundsbrons hemsida.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-01 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Øresundsbron Trafikinformation