Foto: Trafik Göteborg Foto: Trafik Göteborg

Begränsad framkomlighet i Göteborgstunnel under två helger

Helgerna den 10-12 mars och 17-19 mars är endast ett körfält öppet i varje riktning genom Gnistängstunneln. Störst risk för köer är det mellan klockan 12 och 15.

På grund av underhållsarbete stängs Gnistängstunnelns ena rör under två helger och trafiken dubbelriktas i det motsatta röret med ett körfält öppet i varje riktning.

Arbetet startar helgen den 10-12 mars och fortsätter sedan den 17-19 mars. Vid båda tillfällena påverkas trafiken från fredagen klockan 20.00 till måndagen klockan 05.30.

Den begränsade framkomligheten genom Gnistängstunneln kommer att leda till längre restider. Enligt analyser från tidigare liknande avstängningar är det störst risk för köer mellan klockan 12 och 15 – då kan resan ta cirka tio minuter längre tid än vanligt.

Trafik Göteborg skriver i ett pressmeddelande att trafikanter som måste passera genom tunneln bör vara ute i god tid och planera sin resa extra noga. Ett tips är att hålla sig uppdaterad om det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen.

Göteborgs trafikanter får inte heller glömma att renoveringen av Tingstadstunneln pågår samtidigt, vilket påverkar hela Göteborgs trafiksystem, påminner Trafik Göteborg.

Illustration: Trafik Göteborg

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-07 15:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Trafik Göteborg Trafikinformation