Den klimatfarliga kon i fokus. Den klimatfarliga kon i fokus.

Brittisk polis arresterade 34 som attackerade mjölkbilar

Djuraktivstgruppen Animal Rebellion riktade in sig på lastbilar som levererade mjölk till mejerier. Aktivisterna limmade fast sig på fordon, berättar Motor Transport.

Det var den 4 september som Animal Rebellion tidigt på morgonen inledde sina protester utanför Arlas mejeri i Aylesbury innan de senare bytte mål och fortsatte under veckan att protestera utanför mejerier som ägs av Freshways och Müller.

Videofilmer visar att polisen fick plocka ner en demonstrant som stod ovanpå en tom lastbil utanför Müller-mejeriet i Droitwich.

Syftet med protesterna var att störa mjölkförsörjningen över hela landet under en tvåveckorsperiod för att belysa djurjordbrukets inverkan på klimatet.

Müller hävdar dock att leveranserna i stort sett förblivit opåverkade. ”Ett litet antal aktivister representerar inte de 96 procent vuxna i Storbritannien som köper mjölk varje vecka”, sade en talesperson för Müller UK & Ireland. ”Under en levnadskostnadskris kommer vi att fortsätta att säkerställa att mjölk, som är överkomlig och packad med näringsämnen som gynnar våra kroppar, når familjer, inklusive utsatta medlemmar av samhället.”

Polisen i West Mercia sade att de initialt hade arresterat 13 personer efter att ett betydande antal personer fått obehörig tillgång till Müllers mejeri i Droitwich vilket orsakade skador. Senare greps ytterligare 21 personer efter att de begått grova intrångsbrott.

Vi respekterar rätten till fredlig protest, men vi vidtar proportionerliga åtgärder när lagen bryts”, säger biträdande överkonstapel Richard Cooper. ”De som begår brott medan de protesterar kommer att behandlas rättvist, men robust av West Mercia Police.” Detta enligt Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-13 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Aktivister Animal Rebellion Djurjordbruk Klimat Klimatpåverkan Mejeri Mjölklastbilar Polis