Walesiskt åkeri i protest mot bränslepriserna

Walesiskt åkeri parkerar sina lastbilar när bilister organiserar blockader i protest mot de höga drivmedelspriserna som fortsätter att drabba bilister och åkare hårt. Branschorganisationerna RHA och RAC intensifierar sina uppmaningar till regeringen att vidta åtgärder.

Nyligen berättade vi att brittiska åkare uppmanar att dra handbromsen på grund av bränslepriserna. Branschorganisationen RHA sade i ett videoinlägg: ”Det går inte att endast skylla på yttre omständigheter. Vi tror att regeringen faktiskt kan göra något åt situationen.”

Men bortsett från en minimal sänkning av drivmedelsskatten vilken genomfördes i mars, finns det inga tecken på några kommande statliga åtgärder.

Detta har gjort att desperata fordonsanvändare och åkeriföretag försöker ta saken i egna händer. Förra veckan var det ett åkeriföretag som uppmuntrade branschen att parkera för att driva regeringen till handling.

Sedan dess har ett walesiskt åkeri sagt att de kommer att parkera sina lastbilar under en vecka samtidigt som en rad vägblockader över hela landet planeras via sociala medier.

RAC skriver på Twitter: ”Regeringen fortsätter att dra nytta av att kunna ta ut högre moms på det dyrare bränslet…”

Läs artikeln i sin helhet på trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-23 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Åkeri Drivmedelspris Drivmedelsprotest Protestaktion RAC RHA Vägblockad Wales