GM tvingas stänga – igen

Halvledarbristen gör nu att den amerikanska fordonstillverkaren General Motors återigen tvingas stänga ned monteringsanläggningar.

Redan nästa vecka kommer tre nordamerikanska anläggningar att stängas tillfälligt. Det är CNBC som rapporterar att redan nästa vecka kommer tre nordamerikanska anläggningar för pickuper tillfälligt att stängas. ”Denna period kommer att ge oss möjlighet att färdigställa oavslutade fordon vid de berörda monteringsanläggningarna och skicka dessa enheter till återförsäljare”, kommenterar GM.

Detroit-baserade GM:s Lansing Delta Township-fabrik i Michigan, har stått på tomgång sedan den 19 juli och kommer att förlänga sin nedstängning. GM förlänger även driftstoppet vid sina fabriker i San Luis Potosi, Mexiko och Ingersoll, Kanada. De hade egentligen planerat att återuppta produktionen den 8 respektive 23 augusti, rapporterar DI.

Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai Motor stoppar sin amerikanska fabrik. Även detta på grund av halvledarbrist. Under det tre veckor långa stoppet ska man även göra rutinunderhåll, säger en talesman från företaget till The Korea Herald.

Men att stänga fabriker på grund av brist på halvledare ska ha hänt tidigare. Då har det varit inrikesfabriker.

Under förra månaden har Hyundais dotterbolag Kia, liksom nu moderbolaget, på grund av halvledarbristen tillfälligt stoppat sin amerikanska fabrik och sin inhemska fabrik i Gwangmyeong, skriver tidningen.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-06 14:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Detroit General Motors GM Halvledare Hyundai Motor Sydkorea