”Nu tar Södersidan steget in i Malte Månson-koncernen”, säger vd Frasse Andersson. På bilden ån vänster: Maria Jangard, administrativ chef på Södersidan, Frasse Andersson, Staffan Lindewald, CEO och Magnus Åbjörnsson, CFO, båda på Malte Månson.

Malte Månson expanderar: Dubbelt upp i Stockholm

Malte Månson förvärvar Södersidans Lastbilsverkstad i Skogås i södra Stockholm. Med förvärvet fortsätter Malte Månsons kapacitet att öka.


Staffan Lindewald, CEO på Malte Månson Holding.
– Vi har flyttat fram våra positioner på marknaden och är nu Skandinaviens största oberoende verkstadskedja för tung transportutrustning, säger han.
Södersidans Lastbilsverkstad är en i branschen välkänd verkstad med MAN-auktorisation.

För ett år sedan förvärvade Malte Månson Hylast i Jordbro, vilket innebär att de nu förfogar över två verkstäder i Stockholm och ytterligare 13 runt om i Sverige.

Frasse Andersson är vd för Södersidans Lastbilsverkstad och har målmedvetet byggt vidare på verksamheten som Tommy Hjelm startade 1985. När beslutet om att sälja anläggningen togs, säger han att valet av ny ägare var enkelt.
– Malte Månson har sedan tidigare många välskötta verkstäder med kompetenta medarbetare i landet. Nu blir vi en del i en större koncern med rejäla resurser, vilket betyder att vi även i fortsättningen kan garantera våra kunder bästa tänkbara service, avrundar Frasse Andersson.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-05 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Malte Månson Söderåsens Lastbilsverkstad