Fordonen på bilden har inget med artikeln att göra.

Gjensidige: 3 av 10 har upplevt problem med utländska ekipage i trafiken

En undersökning som försäkringsjätten Gjensidige har gjort bland sina norska kunder visar att tre av tio under det senaste året upplevt problem i den norska trafiken på grund av utländska lastbilsekipage. Andelen är större i Nordnorge.– När en undersökning visar att tre av tio har upplevt problem med utländska ekipage, bekräftar det att vi står inför ett problem, säger Gjensidiges kommunikationschef Bjarne Rysstad.

Det är Ipsos, ett marknadsundersökningsföretag, som på uppdrag av försäkringsbolaget har gjort en rundringning där man ställt frågor till hela 4 200 personer. 37 procent av männen och 23 procent av kvinnorna säger sig ha upplevt problem med de utländska lastbilsekipagen.
– Frekventa kontroller både generellt längs vägarna och vid gränserna är viktiga åtgärder för att öka trafiksäkerheten. Dessutom kommer förhoppningsvis en fortsatt upprustning av länsvägarna att hjälpa till, menar Rysstad.

Han får medhåll av Geirr Tangstad-Holdal, chef på norska Trafikksikkerhetsforeningen. Han är tacksam över insatserna som inspektörerna hos Statens vegvesen gör när de stänger ute ”trafikvärstingarna” som utgör en fara för andra trafikanter.
– Samtidigt riktar vi ett önskemål till transportköparna. Ställ krav på tekniskt fungerande fordon med bra däck. Varorna ska fram till kunden, inte hamna i diket, säger han.

Har du som läser Proffs varit med om någon incident där andra lastbilsekipage har ”ställt till det”? Svenska eller utländska. Kommentera gärna på Facebook – men var snäll och håll en god ton i kommentarerna.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-21 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Gjensidige Marknadsundersökning Trafiksäkerhet