Tegelbruksskolan i Klippan blev 2019 utnämnd till Årets Transportskola. Biträdande rektor Johan Jönsson tar mot diplom från TYA:s Lasse Holm. Foto: Evelina Carborn Tegelbruksskolan i Klippan blev 2019 utnämnd till Årets Transportskola. Biträdande rektor Johan Jönsson tar mot diplom från TYA:s Lasse Holm. Foto: Evelina Carborn

Finalisterna klara i Årets Transportskola 2020

Sverige har 87 gymnasieskolor med transportutbildning. Nu har åtta av dem nominerats till Årets Transportskola, ett pris som hyllar skolor med hög kvalitet och nytänkande.

Det är sjätte gången TYA delar ut utmärkelsen Årets Transportskola och i år har antalet nomineringar slagit rekord. Alla åtta finalister utmärker sig när det kommer till utbildningskvalitet, kreativitet och nytänkande.

Lasse Holm, projektledare på Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA), säger att det är mycket prestigefyllt att tilldelas priset.
– Bara att a sig till final är ett gott tecken på att en skola är mycket bra, säger han.

Med priset vill TYA uppmuntra utbildningarna att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare.
– De skolor som får utmärkelsen är förebilder när det gäller att utveckla unga människor till att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket, säger Lasse Holm.

Nu återstår det bara för juryn att vaska fram en slutlig mottagare av utmärkelsen. Vinnaren presenteras på den digitala konferensen Transportkompetens den 8 oktober.

Här är årets finalskolor:
– Elof Lindälvs Gymnasium, Kungsbacka
– Jämtlands Gymnasium, Östersund
– Tegelbruksskolan, Klippan
– Oscarsgymnasiet, Oskarshamn
– Sollefteå Gymnasium, Sollefteå
– Stockholms Transport-och Fordonstekniska gymnasium, Stockholm
– Örnsköldsviks Gymnasium, Örnsköldsvik
– Vreta Utbildningscenter, Vreta Kloster


Om artikeln

Publicerad: 2020-10-01 09:26
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Transportskola 2020 Förarutbildning Trasportskola TYA