Argynnis Group AB förvärvar RSG Engineering Ltd

Argynnis Group AB förvärvar det brittiska företaget RSG Engineering Ltd. RSG som kommer att ingå i Standby Group och ytterligare stärka dess position som en av de marknadsledande leverantörerna i Europa av varnings- och säkerhetsutrustning till utrycknings- och specialfordon.

Argynnis Group AB, före detta Binar AB, är en svensk familjeägd industrikoncern som grundades 1984 och som utvecklar nischföretag med unika produkter och tekniklösningar för professionella kunder.

Standby Group består idag av Standby AB, Standby GmbH och Standby Mercura SAS med verksamhet i Sverige, Finland, Tyskland och Frankrike. Gruppen är redan idag en av de största i Europa inom utveckling och tillverkning av högkvalitativa blåljusutrustningar och varningssystem.

RSG Engineering Ltd är en etablerad och välkänd brittisk leverantör och distributör av varningsljus, styrsystem, fordonstelematik och kamerateknik för utryckningsfordon. De har en lång erfarenhet att förse olika brittiska polisstyrkor med uppskattade produkter och god kundsupport.

Robert Jakobsson, VD Standby Group avrundar.
– Med förvärvet tar Standby Group ytterligare ett steg mot sin långsiktiga strategi att bli marknads-ledande i Europa inom varningssystem och tjänster till utrycknings- och specialfordon. RSG är ett utmärkt komplement till gruppen med stort kundfokus och innovativa lokalanpassade teknik-lösningar. Vi ser nu fram emot att på allvar komma in på den brittiska marknaden där det finns en stark tillväxtpotential”, säger han.


Om artikeln

Publicerad: 2020-09-22 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Argynnis Group AB Blåljusutrustning RSG Engineering Varnings- Säkerhetsutrustning