Mattias Nilsson, säljare påbyggnad CMT, visar stolt upp den nya tippramen som har förborrad håldelning för enklare montering. Foto: CMT Parator

Tippram och maskinkärra nyheter från CMT Parator

En ny vridstyv tippram med minimalt antal svetsfogar och en ny maskinkärra med låg påkörningsvinkel. Hos CMT Parator står utvecklingen definitivt inte still.

Parator och CMT har tillsammans med åkaren Alfred Borglin tagit fram en ny maskinkärra, SM24, som har en heltäckande hydraulisk ramp bak vilken ger en låg påkörningsvinkel på endast 8 grader.
– Inget släp kan vara lågt nog för trucktransporter, men med en chassihöjd på 920 kan jag få med mig ännu större truckar än tidigare, förklarar Borglin.

Släpet är utrustat med en fjärrstyrd hydraulisk vinsch, extra stoppbalk invändigt och det finns en mängd olika förankringsmöjligheter.


En annan nyhet som är
resultatet av företagets utvecklingsarbete är en tippram där man har sneglat mycket på hur man gjort sina vagnschassin på Parator under många år.
– Resultatet är nu att vi anammar samma lösningar på tippramar till bilbyggnationer. Vi skär och bockar tippramen ur ett stycke för att få en konstruktion med så lite svets och så vridstyv som möjligt. Denna lösning har visat sig vara väldigt lyckosam i dom tipptester vi gjort, skriver CMT Parator i ett pressmeddelande.

Man har även valt att göra tippramarna i en och samma bredd och i stället anpassa chassifästena till respektive bilmodell.
– Detta gör att vi numera bara behöver en fixtur till tippramarna. Våra tippramar har även inspirerats mycket från lastväxlarsidan med en förborrad håldelning så att montaget underlättas betydligt. Chassifästena bultas numera på önskad plats.

Maskinkärran SM24 har en heltäckande hydraulisk ramp bak som ger en låg påkörningsvinkel på endast 8 grader. Foto: CMT Parator
Maskinkärran SM24 har en heltäckande hydraulisk ramp bak som ger en låg påkörningsvinkel på endast 8 grader. Foto: CMT Parator

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-26 13:14
Kategori: Nyheter
Taggar: CMT Maskinkärra Parator Produktnyheter Tippram