Mack Trucks lanserar medeltunga lastbilar

Mack Trucks lanserar idag för den Nordamerikanska marknaden den helt nya Mack MD-serien med medeltunga lastbilar, vilket kompletterar det redan breda produktutbudet, för att nå nya kunder och applikationer. Serieproduktion av Mack MD-serien börjar i juli 2020.

Mack ska också investera 13 miljoner dollar för att etablera Roanoke Valley Operations (RVO), en ny fabrik i Roanoke Valley, Virginia, för produktionen av Mack MD-serien. Projektet kommer att resultera i 250 nya jobb.

Martin Weissburg, vd på Mack Trucks.
– Mack Trucks är mycket stolta över denna investering och att nu kunna erbjuda ett komplett sortiment av kommersiella fordon från klass 6 till klass 8, och därmed täcka praktiskt taget varje marknadssegment. Med denna investering är Mack väl positionerade för framtida framgångar, och vi tar order på den nya lastbilen med start idag, säger han.

Mack MD6, klass 6-modellen, har en bruttomedelvikt på cirka 11,8 ton, och MD7, klass 7-modellen, har en bruttomedelvikt på cirka 15 ton. De nya produkterna kommer att tillgodose transportbehov av såväl distributions- och kyltransporter som anläggningslastbilar och tanklastbilar.

Jonathan Randall, Senior Vice President för Mack Trucks försäljning och marknadsföring i Nordamerika.
– Redan idag erbjuder vi våra kunder ett heltäckande produktsortiment av klass 8-fordon, med Mack MD-serien tillgängliggör vi ytterligare lösningar för våra kunder. Nu när vi har ett komplett sortiment av fordon från klass 6 till klass 8 har kunder som efterfrågar Macks distinkta hållbarhet och tillförlitlighet också alternativ för lättare konfigurationer, säger han.

Mack MD-serien är en helt ny modellserie byggd specifikt för medeltunga applikationer. Tillgängliga i 4×2-konfigurationer har MD6- och MD7-modellerna en skarp svängradie för förbättrad manövrerbarhet i tuffa stadsförhållanden. MD-serien stöds av Macks omfattande återförsäljarnätverk.

Mer information finner ni här.

Om artikeln

Publicerad: 2020-01-30 16:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Mack MD Mack Truck Medeltunga Lastbilar Nordamerika Volvo Group