Preem tecknar nya transportavtal

Preem tecknar två nya transportavtal för Sverige där Simeon /PLM och Eliassons Åkeri är Preems nya tankbilstransportörer av drivmedel och eldningsoljor i Öster, Väster respektive i Söder.

Hållbara transporter är en viktig fråga för Preem, således har det varit viktigt att välja transportörer som aktivt arbetar med hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet.
– Det känns väldigt bra att vi har lyckats upphandla och teckna avtal med två mycket bra transportörer som uppfyller samtliga våra krav, trots relativt ont om tid. Båda dessa transportörer har gedigen erfarenhet som kommer optimera logistiken för mer hållbara transporter för Preem, säger Kenneth Olsson, logistikchef på Preem.

Simeon / PLM kommer att ta över ansvaret för region Öster (Stockholm, Norrköping, Västerås och Gotland) samt region Väster (Göteborg och Karlstad). Eliassons Åkeri tar över ansvaret för region Söder (Halmstad, Helsingborg, Malmö, Karlshamn, Kalmar och Västervik).

Upphandlingen har genomförts i nära samarbete mellan Logistik och Inköp samt att Preem använt sig utav Q3 för validering av transportörer.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-21 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Eliassons Åkeri Preem Simeon/PLM Tanktransporter