Nokian Heavy Tyres Ltd förvärvar ett finskt hjulföretag för tung utrustning

Nokian Heavy Tyres, Nokia, Finland förvärvar Levypyörä Oy som är ett finskt hjulföretag för tung utrustning. Det är en del av Nokian Heavy Tyres tillväxtstrategi. Med sina två affärsområden hjul- och stålkonstruktioner, betjänar Levypyörä flera tillverkare av originalutrustning (OE) samt eftermarknadskunder (AM) inom skogsbruk, lantbruk och schaktning. Levypyörä har en årlig nettoomsättning på cirka 18 miljoner euro.

Manu Salmi, verkställande direktör på Nokian Heavy Tyres.
– Genom förvärvet kan Nokian Heavy Tyres erbjuda viktiga, nya lösningar till sina befintliga kunder och öka hjulvolymen, samt ytterligare förbättra sin servicenivå. Levypyörä har redan varit vår pålitliga partner i många år. Förvärvet ger ytterligare tillväxtmöjligheter och erbjuder en fullservicelösning för våra OE- och AM-nyckelkunder”, säger han.

Lars Ojansuu, verkställande direktör på Levypyörä.
– Att vara en del av en ledande expert på däcktillverkning ger oss en stor möjlighet att växa ytterligare och utveckla Levypyöräs produkter och tjänster globalt, samt att stärka våra nuvarande kund- och leverantörsrelationer”, säger han.

Levypyörä grundades för 64 år sedan i Nastola i Finland, och sysselsätter cirka 100 personer. Företaget är en förstklassig hjulleverantör för tunga OE- och eftermarknadsapplikationer. Företaget har åtagit sig att utveckla miljövänliga processer, så som att minska sina CO2-utsläpp och att inte använda lösningsmedel vid lackering. Levypyörä ingick i Weckman Steel-koncernen.

Om artikeln

Publicerad: 2019-08-02 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Hjul Lastbilsdäck Levypyörä Nokian Heavy Tyres