Wibax Logistics investerar i nya tankbilar

Wibax Logistics investerar cirka 20 miljoner kronor i totalt fem nya tankbilar under 2019. Det innebär att de har en fordonsflotta på cirka 50 tankbilar som levererar flytande kemikalier och biooljor till kunder främst inom pappers- och massaindustrin, men även till övrig industri.

Wibaxkoncernen arbetar med handel och tillverkning av kemikalier och oljor och Wibax Logistics sköter företagets transporter, med åtta terminaler i Sverige och en i Finland. En del av deras hållbarhetsarbete är att sälja logistikuppdrag åt andra företag och på detta sätt slippa tomma returtransporter.

I företagets hållbarhetsarbete ingår också att arbeta med fossilfria bränslen, att öka nettolasten med fordon på 74 tons totalvikt vilka nu är tillåtna på delar av vägnätet, detta för att minska antalet transporter.

Av deras senaste nyinvestering, är det fyra tankbilar som har 74 tons totalvikt för leverans av kemikalier och biooljor. Den femte tankbilen är en gasbil för leverans av svaveloxid.

Wibax fokus på miljövänliga transporter i kombination med deras generella hållbarhetsarbete, är ett prioriterat område, skriver de i pressmeddelandet.
– Vår ambition är att ha en modern och för uppgifterna väl anpassad fordonspark med hög effektivitet, leveranssäkerhet och med så låg mljöpåverkan som möjligt, avrundar Magnus Sundström, Managing Director Wibax Logistics AB.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-03 13:29
Kategori: Nyheter
Taggar: 74 ton Gasbil Hållbarhetsarbete Logistikupdrag Wibax Logistics