TIP förvärvar PEMA

TIP är i färd att förvärva PEMA som en del av sin internationella tillväxt och strategi för diversifiering.

TIP Trailer Services, ett portföljföretag inom I Squared Capital och ledande leverantör av leasing, uthyrning, underhåll och reparation av trailrar i Europa och Kanada, har tecknat ett avtal om förvärv av PEMA från Société Générale.

PEMA är ett kommersiellt fordonsleasing- och uthyrningsföretag som erbjuder tjänster i Belgien, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Polen, Sverige och Schweiz, stärker TIP:s geografiska avtryck i Tyskland och hjälper företaget att komma in på den Schweiziska marknaden.

Adil Rahmathulla, styrelseordförande i TIP Trailer Services styrelse och delägare i I Squared Capital.
– Detta är ett spännande steg i vår väg till tillväxt och diversifiering, då vi fortsätter att bygga upp en starkare plattform för TIP till förmån för våra kunder, delägare och intressenter, säger han.

Genom förvärvet av PEMA får TIP skalfördelar och geografisk diversifiering  med en starkare ställning i Tyskland.
– Vi fortsätter att söka tillfällen att expandera plattformen, inklusive toppspecialiserade tillgångar samtidigt som etablerade affärserbjudanden och servicenivåer bibehålls, fortsätter Rahmathulla.

Bob Fast, koncernchef för TIP Trailer Services.
– De kombinerade bolagen kommer att ha närmare 89 000 trailrar och lastbilar samt över 100 verkstäder, vilket blir det största reparationsnätverket i Europa och Kanada med lösningar på det mesta inom en mångfald kommersiella fordonsutrustningar, säger han.

Avslut förväntas ske inom de kommande månaderna i väntan på sedvanliga godkännanden.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-26 12:10
Kategori: Nyheter
Taggar: PEMA; Traileruthyrning TIP Trailerservice