Tomas sprang i mål efter 64 mil till fots – för Cancerfonden

Efter 64 mil till fots passerade Tomas Olsson på söndagen målsnöret i Helsingborg. Proffs har varit en av hans större sponsorer i projektet vars mål har varit att samla in pengar till Cancerfonden. Och det var en nöjd, men trött, Tomas som äntligen kunde pusta ut efter att ha varit på språng sedan den 27 april.
En trött men väldigt tacksam Tomas Olsson.
En trött men väldigt tacksam Tomas Olsson.

Den 27 april lämnade Tomas Olsson Kungsträdgården i Stockholm. Framför sig hade han 64 mil som skulle avverkas, i syfte att samla in pengar till Cancerfonden. Via Facebook har han längs vägen hela tiden hållit omvärlden uppdaterad.

Den 31 maj nådde han fram till sin hemort Örkelljunga, mitt under pågående Örkelljungadagarna som är en storslagen och årligen återkommande ”byafest”. Det blev ett varmt välkomnande.

Drygt 600 personer hade samlats strax utanför centrum för att springa med Tomas de sista kilometrarna till city.
– Jag är djupt imponerad och oerhört tacksam för att så många ställde upp, säger en märkbart rörd Tomas Olsson.

Fler än 30 lokala företag hade i förväg lovat att skänka en slant för varje person som sprang med Tomas. Totalt inbringade det omkring 125 000 kronor till insamlingen.

På kvällen samma dag, fortsatte han sin resa mot slutdestinationen. Dagen därpå nådde han Åstorp och därefter, under söndagen, kunde han passera mållinjen på Sundstorget i Helsingborg.

Målet som Tomas Olsson satt upp i förväg var att samla in 200 000 kronor. Vi kan konstatera att han lyckades. I skrivande stund har Tomas inte riktigt fått kläm på slutsumman men enligt vad tidningen erfar är det inte osannolikt att ”räkneverket”, som fortfarande tickar på, kommer att stanna på runt 300 000 kronor.

Nokian


Tomas skakar på huvudet
och torkar svetten från pannan.
– Helt otroligt. Jag är så himla glad för att så många har ställt upp. Inte minst min familj. Utan dem hade jag aldrig haft en chans att kunna genomföra det här projektet, säger han.

Men hur får man egentligen för sig att dra på sig löparskorna för att springa den långa sträckan i ett ideellt syfte?

Tomas förklaring är dyster men ändå ganska enkel att förstå. Han har som nära anhörig till cancersjuka fått erfara hur hårt sjukdomen slår mot både den sjuke men också mot människorna runtomkring.
– Den här sjukdomen har följt med oss i familjen länge. Min mamma fick sin diagnos för cirka nio år sedan. Hon kunde trots allt leva med sin cancer på ett ganska bra sätt i flera år efter att ha genomgått en stamcellsoperation. Därefter blev hon sämre igen och gick bort för ett par månader sedan.

Längs hela sträckan har Tomas Olsson burit kläder med Proffs logotyp. Han är ingen chaufför och har inte någon som helst anknytning till lastbilsbranschen. Varför har tidningen valt att sponsra honom?
– Beröringspunkten är att vi alla drabbas av den fruktansvärda sjukdomen. Antingen direkt eller indirekt. Vi valde därför att skjuta vissa av våra planerade investeringar på framtiden för att förhoppningsvis kunna ge andra människor möjlighet att planera för sin framtid, säger tidningens chefredaktör Göran Rosengren.

Tomas Olssons insamling pågår fortfarande och alla bidrag är välkomna. Hjälp Tomas att spräcka 300 000-kronorsstrecket genom att skicka in en slant på hans insamlingskonto hos Cancerfonden. Klicka här!

Notera att summan som visas på sidan inte omfattar de senaste dagarnas resultat från företagssponsringar som är på väg in. Bland annat de 125 000 kronorna från Örkelljungadagarna.

Nokian

Om artikeln

Publicerad: 2019-06-03 12:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Cancerfonden Spring för Livet Stockholm-Helsingborg Tomas Olsson Välgörenhet