Zarges plattform hjälper förare under ”istiden”

Under den kalla årstiden är is- och snöklumpar som faller från lastbilarnas tak en potentiell risk i trafiken. För att förhindra sådana olyckor har företaget Zarges utvecklat en flexibel avisnings- och underhållsplattform för lastbilar och andra större fordon. Plattformen har en anpassningsbar längd och kan nås via en trappa. Detta gör att snö, is, vatten och smuts snabbt kan tas bort på ett säkert sätt.

Det tål att påminnas om att is- och snöklumpar ofta bildas på presenningar och tak på lastbilar som parkerats utomhus i minusgrader. När fordonet återigen är på väg, kan isklumparna glida av lastbilen och ner på vägen, vilket äventyrar fordonen som kommer efter.

Förarna är enligt lag skyldiga att se till att deras fordon är fria från is och snö. Zarges lösning hjälper transportföretag att minimera risken med snö- och isklumpar. Arbetsplattformen kan också användas för att utföra underhålls- eller avisningsarbete utomhus då de är frostbeständiga ner till minus 30 grader.

En teleskopskrapa kan sedan användas för att ta bort snö och is på plattformens arbetshöjd på 4,80 till 5,00 meter. Skyddsräcken på alla sidor och halkskyddad gallerdurk på plattform och i trappan gör att avisningsplattformen är en säker och ergonomisk arbetsplats, skriver Zarges i ett pressmeddelande.

Vidare beskriver man avisningsplattformen som enkel att montera och tack vare den modulära designen kan den sex meter långa basmodulen förlängas vid behov genom att lägga till en sex eller två meter lång förlängningsmodul.
– Vi har vidareutvecklat vår speciallösning. Inför detta arbete genomförde vi en undersökning bland olika användare och gjorde sedan förbättringar för att tillgodose deras behov. Vi arbetade sedan tillsammans med en transportör för att testa arbetsplattformen – den blev väldigt omtyckt, konstaterar Zarges Sveriges vd, Patric Seger.

Om artikeln

Publicerad: 2018-11-29 09:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmiljö Isbildning Kapelltak Produktnyheter Trafiksäkerhet Zarges