Luftbälgen på bilden är inte densamma som omnämns i artikeln.

Luftbälg orsakade skallfraktur

?Om säkerhetsrutiner funnits, hade olyckan kunnat undvikas.?

En verkstadspraktikant får en skallfraktur när en luftbälg exploderar. Företaget döms efter avslutad utredning till att betala ett stort skadestånd.

M6 Commercials är en lastbilsverkstad i Birmingham, England, som nu ska betala ett skadestånd till en praktikant som fått en skallfraktur under arbetet med ett lastbilssläp.

Tillsammans med en erfaren verkstadsmekaniker, arbetar praktikanten med ett byta luftfjädring på ett lastbilssläp. Luftbälgen, som fortfarande är under tryck, slår ut åt sidan och träffar då praktikanten i huvudet som hamnar i koma av kraften i slaget.

En utredning av hälso- och säkerhetschefen, HSE, görs av olyckan som inträffade förra sommaren och de fann att det saknades en riskbedömning vilket gjorde att bytet av luftbälgen inte kunde genomföras på ett säkert sätt.

Om ett lämpligt och säkert system för arbetet funnits före händelsen, hade de livshotande skador praktikanten ådrog sig, ha kunnat förhindrats, säger HSE-inspektören Christopher Maher till Commercial Motor.

Tingsrätten i Birmingham har tagit del av utredningen samt annan bevisning och ålägger nu företaget att betala ett skadestånd om 20 000 pund.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-04 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Commercial Motor Luftbälg Skadestånd Skallfraktur