Äger eller kör du ett ekipage med riktigt många lampor? Då är du välkommen att hjälpa till med att höja julstämningen i Örebro den 15 december.Fotograf: Göran Rosengren, arkivbild

Rejält upplysta fordon sökes till rullande julhälsning i Örebro

Först kom Hästkraftens dag, sedan anordnade man en cruising som höll på att svämma över Örebros gator med amerikanska bilar. Nu ska man ge örebroarna en julhälsning som de sent ska glömma. Trucknet Radio söker därför ett antal rejält upplysta lastbilsekipage för att skicka en riktigt tung God Jul-hälsning till hela staden.

Att skicka julkort är en tradition som nog är lite på väg ut. Att skriva, slicka frimärken och gå till postlådan tillhör sannolikt snart historien. Idag är det Facebook, Snapchat och sms som gäller.

Eller också skickar man ut 30 lastbilsekipage på stadens gator som ett gigantiskt, motoriserat luciatåg.
– Ja, vi kommer att köra en kortege genom Örebro den 15 december där den första Mercedesbilen, en skåpbil, kommer att vara Lucia med ljuskrona och allt, förklarar Thomas Hydén på Trucknet Radio och som arrangerar den annorlunda julhälsningen.

Efter ”Lucia” kommer tre ”tärnor” att köra. De fyra fordonen är alla utsmyckade av Veho Bil i Örebro.

Bakom dessa är det tänkt att ett 30-tal stora lastbilar ska sluta upp. Kanske är det du som ska sitta bakom ratten i en av dessa?
– Det ska vara lastbilar med väldigt många lampor, rullande julgranar vill vi ha. Några är redan klara men vi behöver fler. Därför är åkare och chaufförer mycket välkomna att höra av sig till mig om de vill köra med i kortegen, säger Hydén.

Några av deltagarna som redan är klara är Bäckström i Stockholm som med sin Peterbilt kommer att spruta eld ur avgasrören för att på så sätt skapa lite extra julstämning(!).
– Vi kommer även att ha Jelle Schouwstra från Holland på plats och Micke Malmberg från Gotland som kommer med sin nya bil, avslöjar Thomas Hydén.

En kortege brukar ju ha ett budskap. Vad är ert?
– God jul! Ett trevligt inslag, bara positivt, förklarar Hydén.

Hur kommer man på en idé som denna?
– Jag låg vaken en natt och kunde inte sova. Då kom tankarna in på att göra något kul. Något positivt i motsats till allt elände i branschen. Vi vill alltså bara liva upp tillvaron.

Arrangemanget kallar man ”Christmas Convoy Örebro” och det hela startar klockan 17 med samling på Örebro Truckstop.
– En halvtimma senare rullar konvojen iväg in mot de centrala delarna av staden, för att vara återsamlade vid 19-tiden, berättar Thomas Hydén.

Därefter tar ett julbord vid på restaurang ”American Drive In” med förstklassig underhållning av Mats Rådberg och Rankarna. Men stolarna i restaurangen är redan uppbokade.
– Ja, dessvärre är det nog så. Men det finns massor med plats utmed gatorna i staden och jag hoppas att folk kommer och tittar på konvojen. Bra ställen att stå på är Trädgårdsgatan och Östra Bangatan. Där kommer bilarna både att synas och höras.

Thomas Hydén tar som sagt gärna emot förslag på vilka fordon som kan tänkas köra med i konvojen. Är du intresserad, eller vet du någon som hade passat i sammanhanget, vill Thomas ha kontakt med dig.
– Ja, skicka mejl eller ring till mig, thomas@trucknetradio.se, 070-245 68 66. Varje deltagande fordon får ett presentkort från LP Lastbilstvätt värt 200 kronor. Och för deltagarna i kortegen finns det plats vid julbordet, som för chauffören kostar 100 kronor och för en (1) passagerare kostar 250 kronor.

Vi konstaterar att invånarna i Örebro sannolikt kommer att få en julhälsning av det mer udda slaget. Proffs kommer givetvis att vara på plats!

Julkortegen anordnar Trucknet Radio i samarbete med Convoy Parts, LP Lastbilstvätt, Veho Bil och TMCC Sweden.

Om artikeln

Publicerad: 2017-11-03 15:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Julhälsning örebro Trucknet Radio