Barn är inte till salu!

Chaufförskampen värnar utsatta barn

Musikhjälpens insamling för kampen mot barnsexhandeln i världen, har även blivit Chaufförskampen för samma sak.

I Chaufförskampen enas åkare och chaufförer med att samla in pengar till kampen mot barnsexhandeln i världen. Idéerna kommer från olika lastbilsgrupper. Exempelvis har Mia Sjögren från Truckers Paradise på Facebook kommit på namnet.

Vi talar med en annan engagerad, Kenneth Jaktlund från Här stannar Sverige och frågar om det är någon speciell lastbilsgrupp som står som initiativtagare och om alla lastbilsgrupper är välkomna.
– Kampen förs inte under någon särskild grupps namn och alla grupper är välkomna, svarar han. Det får inte finnas någon rivalitet som hindrar utan vi ska alla vara tillsammans i detta.

Han anser att stödet till denna kampanj är tänkt att kunna ena alla oavsett vad och var man kör, säger han.
– Jag kommer själv att försöka komma till glasburen här i Umeå under sändningstiderna, säger han och hoppas andra vill göra detsamma på sina hemorter.

Så här skriver Musikhjälpen om årets tema:
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda på internet där få av brotten upptäcks. För många som lever i fattigdom finns inga andra alternativ till försörjning än att sälja sin kropp och sexhandeln med barn har blivit en växande miljardindustri. Musikhjälpens tema 2017 är därför ”Barn är inte till salu”.

Vill du också vara med och bidra till denna så viktiga kamp för världens barn, klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2017-11-24 14:17
Kategori: Nyheter
Taggar: 2017 Chaufförskampen Insamlingar Musikhjälpen