- Det vinnande bidraget känns väldigt starkt genom sin referens till en ikonisk hårdrockslåt," säger Rikard Orell, designchef på Volvo.

Metal on Metal:

Volvo tar Smoke on the water till Sweden Rock

Deep Purples låt "Smoke on the water" var inspirationskällan för Anders Järvklo när han designade det vinnande bidraget i Volvo Lastvagnars tävling "Metal on Metal". Hans bidrag vidareutvecklas och strajpas på en Volvo FH som visas upp av Volvo Lastvagnar på festivalen Sweden Rock i sommar.

Heavy metal-fans fick chans att visa hur de tycker att en lastbil skall se ut i tävlingen där Volvo Lastvagnar söker en design med rocktema.
– Det vinnande bidraget känns väldigt starkt genom sin referens till en ikonisk hårdrockslåt. Riffet från Deep Purples ”Smoke on the water” är säkert det första de flesta lär sig som plockar upp en gitarr med ambition att spela hårdrock. Som tema på en lastbilshytt blir det både stämningsfullt och dynamiskt, utan att bli för bokstavligt”, säger Rikard Orell, designchef på Volvo Lastvagnar.

Anders Järvklo, skickade in två bidrag där det andra hade nitar som designelement. Även det kommer att användas för slutdesignen som tas fram i samarbete med Troeng Design.
– Som designer så gillar jag hur det vinnande bidraget förmedlar ”Smoke on the water”. Hårdrock är ett brett tema och jag tycker att Anders verkligen har tänkt till, säger John Troéng som nu använder förslagen för att utveckla den design som Volvo Lastvagnar kommer att visa på Sweden Rock.

Anders, som ”alltid” är på Sweden Rock, slukar all musik som har minst en distad gitarr.
– Jag har vuxit upp med 70-talets hårdrock som Black Sabbath, Whitesnake och Deep Purple. Det var en unik epok i historien och musiken kommer alltid att leva vidare. Nu är jag riktigt nyfiken på att se hur mitt tävlingsbidrag kommer att se ut på en riktig lastbil, säger en glad Anders Järvklo.

Om artikeln

Publicerad: 2017-04-27 09:10
Kategori: Nyheter
Taggar: