Tekniker från polisen undersöker lastbilen som stals.Fotograf: Privat

Stal lastbil under knivhot

Kom så nära att hans tröja rispades upp

Kvart över ett i morse sker det som ingen av oss vill uppleva ? en chaufför blir stoppad, knivhotad och lastbilen stjäls. Där kunde också hans liv slutat om inte en personbilist kommit till hans undsättning.

Det är EA Åkeri AB:s ekipage från Skara och vi ringer upp vd Stefan Nyman som berättar att de alla ännu är chockade. Vad hände egentligen?
– Han (chauffören, reds anm) hade lämnat Skara och kört 184:an mot Falköping och när han vid T-korset skulle svänga höger in mot Falköping, påkallar en bakomliggande personbil hans uppmärksamhet, berättar Nyman.

Chauffören stannar och ganska snart kom en man fram till hytten och chauffören vevar ner rutan. På knagglig engelska förklarar han att något är öppet där bak på släpet och föraren lämnar hytten för att kontrollera, men där var allt i sin ordning.
– När han är på väg till hytten igen, möts han av en person i rånarluva med kniv och han kommer så nära att hans tröja rispas upp, säger Nyman.

Han lyckades springa bort och ser att lastbilen körs i väg, men ser också att personbilen började köra efter honom.
– Måste varit en fruktansvärd känsla, säger han. De hade ju tagit lastbilen, så vad skulle de göra med honom nu?

Ödet ville annat för chauffören, för det kommer en personbil med fyra män i och de stannar, släpper in föraren och kör i väg.

Lastbilen återfinns någon timme längre bort och beslagtas av polisen som bärgar den tillbaka till åkeriet. Så vitt Nyman vet, är inget stulet. Godset har lastats om och är åter på väg.
– Just nu har vi två tekniker från polisen här som undersöker vår lastbil som vi inte får röra alls, säger han och tillägger att det blir mer förhör även med chauffören senare i dag.

Han berättar också att de under förmiddagen diskuterat hur man ska skydda sig mot dessa händelser. Är det ens möjligt, funderar han. En sak är i alla fall säker, ingen kommer att stanna där det inte känns säkert oavsett hur mycket uppmärksamhet någon påkallar.

Chauffören har inte skadats fysisk, berättar Nyman, men fick skjuts hem för att sova.
– Han har tillgång till företagshälsovården om han vill ha hjälp att bearbeta händelsen och alla vi andra finns här för att stötta, avslutar Stefan Nyman.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-08-18 11:46
Kategori: Nyheter
Taggar: EA Åkeri AB Kriminalitet Lastbilsstöld Rån