HÄR STANNAR SVERIGE
Samling innan kortegen rullar iväg.Fotograf: Conny Hård

HSS Ljuskortege lyste upp i Uppsala

Under lördagen kördes en ljuskortege i Uppsala under Här stannar Sveriges regi. Polisen på plats var imponerad av disciplinen kring eventet och under kortegen hedrade man även offren från terrorattentaten i Paris.

Det har snart gått ett år sedan protestgruppen Här stannar Sverige, HSS, startades och i lördags kväll fanns 66 lastbilar och cirka tio personbilar på plats för att genomföra en ljuskortege. Men inte för att fira ettårsjubileumet.
– Vi valde att köra på kvällen eftersom vi tyckte att vi syntes bättre då, förklarar Ted Malmgren, en av deltagarna i Uppsalakortegen.

Kortegen började alltså rulla vid skymningstid och avslutades i mörkret. Även polisen besökte arrangemanget. En av poliserna på plats, Johan, var väldigt imponerad av det mäktiga ”skådespelet”.

Genom kortegen vill HSS belysa den snedvridna konkurrensen i vägtransportbranschen. Men då hela världen nyligen chockats av terrorhandlingarna i Paris, höll kortegedeltagarna och den församlade publiken en tyst minut för att hedra massakerns offer.

Kortegen avslutades på Tycho Hedéns väg med en minuts tutande. En av frontfigurerna inom HSS centralt, Conny Hård, var inbjuden att hålla tal. Med sitt tal satte Conny punkt för dagens aktiviteter. 

Läs mer om Här stannar Sverige på deras egen hemsida!

Om artikeln

Publicerad: 2015-11-15 09:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Ettårjubileum Här stannar Sverige Uppsala