TRANSPORTFUSKET I FOKUS
Fotograf: Göran Rosengren

Malmöpolisen:

Ekol-ärendet ”i allra högsta grad levande”

Greencarriers transportupplägg med turkiska Ekols dragbilar permanent baserade i Sverige och som bland annat har Lindex och KappAhl som kunder, är fortfarande en pågående förundersökning.

Thomas Nilsson är utredare på polisen i Malmö och han berättar att de behöver mer tid.
– Förundersökningen leds av åklagare då det är ett speciellt fall, förklarar han. I hopp om att påskynda utredningen, tog vi in ytterligare en utredare, men denne blev sedan, tyvärr, delegerad till andra uppgifter och återkommer inte förrän under hösten.

Nilsson berättar att i Malmö dignar polisens utredare under stora mängder ärenden och resurserna känns otillräckliga, inte minst nu i semestertider.

En sak som gör detta ärende extra intressant, är att Greencarrier i sitt pressmeddelande som Proffs tidigare publicerat på hemsidan, tydligt deklarerat att de faktiskt är beställare av transporterna och därmed också riskerar straffas om transportupplägget visar sig vara olagligt.

Hur ser det då ut för ärendet? Är det på väg att läggas ner eller kommer åklagaren att ta det till Tingsrätten?
– Ärendet är i allra högsta grad levande och avrapporteringen har varit bra vilket gör att jag känner viss optimism, avslutar Thomas Nilsson i Malmö.

Proffs fortsätter att på nära håll bevaka utvecklingen.

Om artikeln

Publicerad: 2015-07-20 11:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekol Greencarrier Turkiet