Sveriges största rally för tunga kommersiella veteranfordon, Pärlrallyt, sätts i pausläge.Fotograf: Göran Rosengren / arkivbild

Det blir inget Pärlrally nästa år

I augusti kördes Pärlrallyt för femtonde gången. Rallyt, som utgår från Helsingborg, har kommit att bli Sveriges största för tunga veteranlastbilar och dito bussar. Men nu tänker man göra ett uppehåll. Det blir alltså inget rally nästa år, skriver arrangörerna på sin hemsida.

– Vi har gjort 15 fantastiska rallyn och syftet är att vi nu ska fundera ut hur vi ska kunna utveckla oss ytterligare, förklarar Stefan Bengtsson, en av huvudpersonerna bakom det succéartade veteranrallyt i Skåne.

Stefan avfärdar bestämt att rallyt sätts i pausläge på grund av att man har ledsnat på varandra inom arrangörsstaben, eller på rallyt som sådant.
– Inte alls. Pärlrallyt är som att få ytterligare en julafton under året. Vi har otroligt roligt, men för att behålla den känslan, både hos oss arrangörer och hos deltagarna och publiken, vill vi som sagt vidareutveckla alltihop, menar han.

Avsikten är att man nu ska förändra utformningen av arrangemanget. Exakt hur ett framtida arrangemang kommer att gestalta sig, är inte klart.
– Vi återkommer så snart bitarna börjar falla på plats, lovar Bengtsson.

Om artikeln

Publicerad: 2014-09-26 08:16
Kategori: Nyheter
Taggar: Evenemang Pärlrallyt 2015 Veteranlastbilar