Polisens Nationella Transportsäkerhetsgrupp vill ha tips från dig och dina kollegor om sådant som kan hjälpa till att stävja olagligheter i branschen (Bilden är arrangerad).Fotograf: Tommy Holl

Polisen vill ta hårdare tag – med hjälp av dig

? Hjälp oss att bli bättre! Tipsa oss om åkerier, misstänkta personer och lastbilar och annat som vi bör titta på.
Den uppmaningen riktar Marcus Lind, samordnare på Nationella Transportsäkerhetsgruppen, till landets alla åkare och chaufförer.

Polisens Nationella Transportsäkerhetsgrupp har i uppdrag att arbeta brottsförebyggande och minska antalet brott mot tunga transporter på väg och stölder av diesel.

Gruppen håller nu på att bygga upp en databas med information som ska kunna användas av polis ”på fältet”. Men det är ett brett problemområde med många infallsvinklar och man behöver få in fler tips från allmänheten och från åkerierna och deras chaufförer framhåller Marcus Lind.
– Vi måste bli bättre på att komma ut och komma åt de problem som finns med stölder av drivmedel, fordon, last och annat, säger han. För att klara det behöver vi mer aktuella tips och information om åkerier, misstänkta fordon med mera.

Den som vill lämna tips och information till Nationella Trafiksäkerhetsgruppen gör det enklast via mejlen: transportsakerhetsgruppen@polisen.se.

Om artikeln

Publicerad: 2014-03-17 15:18
Kategori: Nyheter
Taggar: