Fotograf: Mack Trucks

Mack Trucks nya hjulupphängning vinner stålpris

Amerikanska Mack Trucks Inc. som ingår i Volvo Group är årets vinnare av den internationella utmärkelsen Swedish Steel Prize. Mack Trucks får priset för en ny hjulupphängning som ger bättre vägegenskaper och minskat däckslitage.

Mack Trucks har lagt grunden för en banbrytande förbättring av en etablerad funktion i tunga fordon förklarar Melker Jernberg som är ordförande för prisjuryn och chef för affärsområde EMEA inom SSAB.

Vägtransporter med tunga fordon är en avgörande förutsättning för dagens utvecklade samhällen världen över. Även små förbättringar får stor effekt. Minskat slitage, mindre miljöpåverkan och förbättrad säkerhet betyder mycket med tanke på den mängd fordon som rullar på vägarna.

Mack Trucks nya lösning på hjulupphängningen innebär bättre vägegenskaper och minskat däckslitage på upp till 25 procent. Den nya hjulupphängningen ger också säkrare fordon och ökad förarkomfort.

Mack Trucks ingår i Volvo Group och är ett av USA:s största fordonsföretag med över 23 000 tillverkade lastbilar 2012.
– Mack Trucks visar hur man med innovativt och skickligt utvecklingsarbete kan utnyttja höghållfast stål till starkare, lättare och mer hållbara produkter, vilket är en del av prisets syfte, säger Melker Jernberg.

Swedish Steel Prize instiftades 1999 av SSAB med syftet att inspirera och sprida kunskap om höghållfasta stål och hur dessa kan användas på bästa sätt.

Om artikeln

Publicerad: 2013-11-29 16:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Mack Trucks SSAB Swedish Steel Prize Volvo Group