Fotograf: Sveriges Radio

Ny förbättrad trafikinformation från Sveriges Radio

Nu lanserar Sveriges Radio en ny sajt för trafikinformation. Sajten rangordnar snabbt eventuella trafikhinder och störningar utifrån användarens exakta position.
? Vi vill ge lyssnarna en flexibel och smart tjänst som fungerar i mobilen, datorn och läsplattan, säger Trafikredaktionens chef Janne Peterson.

– När man öppnar sajten i mobilen positioneras man automatiskt i mitten av en karta. Runtomkring på kartan ser man de störningar som finns i trafiken och det är lätt att förflytta sig i kartan. Störningarna finns också i en lista där den närmaste störningen ligger överst, säger Janne Peterson, chef för Trafikredaktionen.

Sveriges Radios trafikrapportering ger information om trafikhinder på vägarna, störningar i kollektivtrafiken (tåg, t-bana, bussar, spårvagn, flyg, färjor mm) men också om elavbrott, teleavbrott, hårt väder, svaga isar, blodbussar, stängda vårdcentraler och annat som påverkar publikens vardag.

– Det som skiljer Sveriges Radios trafikrapportering från andra sajter är att vi har gjort en journalistisk bedömning och publicerar det som påverkar trafikanterna mest. Vi vet att våra lyssnare uppskattar trafikinformationen i radio men inte varit lika nöjda med vår tidigare webbsajt. Målet är att Sveriges Radios trafiktjänst nu ska bli ett viktigt verktyg när man planerar sin resa, säger Janne Peterson.

Den nya trafiksajten är utformad med så kallad följsam design (responsive design), som gör att den anpassar sig till mobil, läsplatta eller dator.
Klicka här för att komma till sajten.

Om artikeln

Publicerad: 2013-02-13 12:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Sveriges Radio Trafikinformation