EFTERLYSNING
Har du sett Oves kranbil som blev stulen natten mot söndag i Jessheim? Ring polisen i Sverige (114 14) eller Ove på +47 930 20 860.Fotograf: Privat

Åkeriägare vädjar:

Hjälp mig att hitta min kranbil!

En blå Volvo FH 480 8x4-2009 blev nyligen stulen i Norska Jessheim. Våra norska kollegor på TransportMagasinet har engagerat sig i jakten på tjuven eller tjuvarna och har bett oss på Proffs om hjälp att sprida informationen. Den kan ha förts ut från Norge till Sverige.

– Allt oftare får vi höra om norska lastbilar som blir stulna här i Norge. I flera fall har de bestulna kontaktat oss för att få hjälp med att hitta sina bilar och ofta har faktiskt våra läsare kunnat hjälpa till så att bilen hittat tillbaka till sin ägare igen, säger Tormod Magelssen, chefredaktör på TransportMagasinet.

Nu är det dessvärre dags igen. Och nu vill man ha hjälp från svenska chaufförer.
– Dagens efterlysning gäller en Volvo kranbil som blivit stulen i Jessheim natten mot söndag. Lastbilen är så speciell att det vore konstigt om ingen har sett något, menar Tormod.

– Bilen försvann kvart över ett, natten mot söndag, från Volvo Truck Center i Jessheim. Anledningen till att jag känner till tidpunkten är att vi har en bompassage på bilen på riksväg 2 som stämmer överens med att den måste ha lämnat Volvo Truck Center vid den tiden, berättar ägaren Ove Schreckenberger.

Bilen är en Volvo FH 480 8×4 – 2009, blå metallic med silverdekor på sidorna.
Påbyggnaden är röd och bakom hytten sitter en stor kran av typen Fassi 1100 XP med jibb.

I fronten är bilen utrustad med stödben och en ljuslåda med texten ”Transportsentralen Lillestrøm”. Men det kanske det inte gör längre.
På solkepsen står det (eller stod det) ”Miraculix”. På taket sitter dessutom två xenon extraljus. Bilens registreringsnummer är CF 50547.

Flera Volvolastbilar har blivit återfunna tack vare Dynafleet, men inte den här.
– Nej, den är ett par månader för gammal. Dynafleet var inte standard i Volvo då. Jag har haft funderingar på att utrusta bilen med GPS-övervakning men det blev aldrig av. Det gick bra i fyra år, berättar Ove besviket.

Ove har lagt ner mycket arbete på att försöka hitta bilen.
– Vi har polisen och tullen vid gränsövergångarna samt färjerederierna, hittills utan resultat.

– Vidare har vi efterlyst den på Facebook där många tusen redan har läst den. Jag tipper på att den här bilen kan omsättas på svarta marknaden för 100 000 till 150 000 euro. Det är ju bra betalt för ett helgjobb i Norge, menar Ove.

– Nu hoppas jag att läsarna kan bidra till att lastbilen blir funnen. Ring mig på +47 930 20 860 om ni har några upplysningar som kan hjälpa mig, vädjar Ove Schreckenberger.

 

Om artikeln

Publicerad: 2013-02-05 19:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Efterlysning Kranbil Norskregistrerad Stulen lastbil