Fallet med bogserande bulgarer till Enheten för polismål

I Proffs nr 2-2013, som kommer ut nu på fredag (den 22/2), berättar vi bland annat om den spektakulära bogseringsövningen som Markus Malmström bevittnade en tidig morgon i mitten av januari.
Efter att Proffs tog upp fallet har nu polisen bestämt sig för att reda ut om något tjänstefel har begåtts.

En morgon i mitten av januari bevittnar Markus Malmström en lastbilsbogsering som skedde i hastigheter omkring 90 km/tim. Vansinne, tyckte Markus, som ringde till polisen. Som kom. Och som åkte hem igen, utan att stoppa den pågående bogseringsövningen.

Proffs tog kontakt med Länskommunikationscentralens chef, Tomas Jansson, för att få ett svar på varför poliserna valde att blunda för det farliga tilltaget. Poliserna som kom till platsen och bevittnade bogseringen, lät nämligen rapportera till ledningscentralen att ”det ser inte konstigt ut”.

I skrivande stund, när tidningen rullar som bäst genom tryckpressarna, ringer Tomas Jansson upp oss igen och berättar att ärendet nu kommer att granskas.
– Det vi har gjort nu är att vi har gjort en anmälan till enheten för polismål för att granska om vi har gjort något fel, berättar han.
– Jag kan inte kommentera ärendet mer än så.

Så snart enheten för polismål har gjort sitt ställningstagande, har Tomas Jansson lovat att återkomma till tidningen.

Om artikeln

Publicerad: 2013-02-20 15:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Bogsering E6 Enheten för polismål Polis