Fotograf: Magnus Gotander Fotograf: Magnus Gotander

Nytt paketrekord för Posten

Veckorna före jul är den mest hektiska perioden för Posten och under tisdagen slogs tidigare paketrekord för ett enskilt dygn då cirka 427 000 paket passerade genom Postens paketterminaler. Detta är 21 procent fler paket än förra årets rekord och till stor del ett resultat av den stadigt växande e-handeln.

Veckorna före jul ökar paketvolymerna hos Posten markant jämfört med ett genomsnittligt dygn under året. Den enorma genomströmningen beror framför allt på landets alla butiker som under julen har bråda dagar och kontinuerligt måste fylla på sina hyllor för att matcha köptrycket i julhandeln. Under tisdagen uppgick siffran till 427 000 paket och 13 100 pallar.

– Julen är utan tvekan den period på året då vi på Posten har mest att göra, det är nu vi visar vad vi går för, säger Anders Holm chef för Posten Logistik i Sverige.

Ytterligare en förklaring till den stora volymökningen är den växande e-handeln. Under 2011 omsatte e-handeln 28 miljarder kronor och den förutspås växa med ytterligare 13 procent under 2012 till drygt 31 miljarder. Inför julen bedömer Posten att svenskarna kommer att e-handla julklappar för cirka 4,1 miljarder kronor (e-barometern Q3 2012).

– För varje år vill fler spara tid och slippa trängas i butiker och köpcentrum under julruschen. På nätet är utbudet väldigt stort och man kan handla när man själv vill och har tid. Det är också bekvämt att få julklapparna levererade direkt hem till brevlådan eller hämta ut dem hos närmaste postombud, säger Anders Holm.

Om artikeln

Publicerad: 2012-12-19 10:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Julhandel Paket Posten