Fotograf: Scania

Scania R 730 vinner pris för teknologi och innovation

PowerTorque Magazine, en av Australiens främsta lastbilstidningar, har tilldelat Scanias flaggskepp R 730 utmärkelsen Technology and Innovation.

Utmärkelsen, som är en av de två som årligen delas ut av tidningen, ges till tillverkare som gjort betydande framsteg inom säkerhet och prestanda genom innovativ design och införande av ny teknik i det mycket konkurrensutsatta segmentet för tunga lastbilar.

? Scania R 730 är ett enastående fordon på den australiska lastbilsmarknaden, med en motor med fantastisk prestanda som drivkälla och med extra stort fokus på säkerhetssystem, säger tidningens chefredaktör Chris Mullett.

? V8-motorn på 730 hästkrafter i kombination med det automatiska växlingssystemet Scania Opticruise ger ökad effektivitet och minskar risken för att föraren drabbas av trötthet. Detta gör det möjligt att korta restiden såväl som öka leveransprecisionen vid de långväga transporter som genomförs här i landet – utan ansträngning och till fördel för både förare och fordon, tillägger Chris Mullet.

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-30 15:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Prisbelönt Scania R730