Ingela Ekdahl är årets kvinnliga förebild

I dag har vinnaren av "Årets kvinnliga förebild" inom logistik- och transportbranschen utsetts. Ingela Ekdahl från Ekdahls Åkeri i Malmö mottog priset under den pågående Logistik & Transportmässan i Göteborg.

Stora Logistik- & Transportpriset instiftades år 2009 av branschtidningen Transport & Logistik iDag för att lyfta fram goda exempel och föredömen inom logistik- och godstransportsektorn. Målsättningen är att premiera branschaktörer som har utmärkt sig för riktigt bra transport- och logistikarbete.Stora Logistik & Transportpriset 2012 omfattar sex kategorier varav Årets kvinnliga förebild är en. I en traditionellt sett mansdominerad bransch kan traditioner, föråldrade hierarkiska företagskulturer och gammal vana resultera i att kvinnor inte får framträdande positioner i transport- och logistikvärlden.

Dagens pris vill uppmärksamma vikten av goda kvinnliga förebilder.

Juryns motivering var ”Ingela Ekdahl verkar i en mansdominerad bransch där den verksamhet hon bedriver tillsammans med sin bror, har ökat omsättningen ordentligt och gör detta genom att engagera och involvera medarbetare. Som ekonomichef är Ingela med och sätter ramarna för företagsverksamheten och påverkar i allra högsta grad hela ledningsgruppen.” Priset till Ingela Ekdahl delades ut av Susanne Frödin på Volvo Lastvagnar.

Juryn för kategorin har bestått av Anders Karlsson, chefredaktör, Transport & Logistik iDag, Susanne Frödin, Volvo Lastvagnar och Cornilla von Plomgren, Plum Consulting.

AB Volvo är officiell partner för Logistik & Transportmässan sedan 2008. För andra året i rad är Volvo även partner till priskategorin ”Årets kvinnliga förebild”. Det är en bransch i förändring och Volvo Lastvagnar vill visa på vikten av att arbeta med mångfald i branschen.
– Vår fortsatta framgång beror helt och hållet på att vi lyckas möta våra kunders behov. För att kunna göra det behöver vi mångfald bland våra anställda, det är en högt prioriterad fråga för oss. Vi arbetar aktivt med detta och har därför valt att sponsra årets pris, säger Hans Börjesson, Nordenchef för Volvo Lastvagnar. Volvo Lastvagnar arbetar aktivt i hela kedjan med att öka mångfalden och strävar t ex efter att öka antalet kvinnliga medarbetare i Sverige från dagens siffra på 17 %.

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-23 16:10
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets kvinnliga förebild Ekdahls Åkeri Ingela Ekdahl