Stulen hjullastare återfanns med hjälp av spårsändare

I början av februari i år stals en hjullastare vid Bromma flygplats. Men tjuvarna hann inte så långt. Redan några timmar efter att stölden upptäcktes, återfanns den 5,5 ton tunga maskinen cirka åtta mil från Bromma.

Att lyckan blev kortvarig för bovarna beror på att maskinen, som är värderad till 800 000 kronor, är utrustad med en RedKnows spårsändare. Så snart stölden upptäcktes gjordes en polisanmälan. Därefter ringdes spårsändaren upp, som berättade om maskinens exakta position.

Polisen fann ganska snart det stulna objektet bakom låsta grindar vid en bilverkstad i Trosa.
Förutom att ägaren så klart är glad åt att ha fått tillbaka sin dyrgrip, lär det nog även finnas all anledning att fira hos Länsförsäkringar, som försäkrat fordonet i fråga.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-21 16:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Hjullastare Spårsändare Stölder Tillgrepp