Speditörer ser minskade godsmängder

130 tillfrågade europeiska speditörer ser inte särskilt ljust på situationen just nu och två månader framåt, när de ska värdera godsmängderna som de menar är fallande över hela linjen.

Siffrorna har faktiskt aldrig varit så låga som den aktuella European Freight Forwarding index:
Från situationen förra månaden, som värderades till index 52 (allt över 50 betyder tillväxt) till 40, som index är nu. Även när speditörerna ser två månader framåt ljusnar det inte. Då faller index från 48 till 39.

Raset finns inom alla transportområden, flyg-, sjö- och landsvägtransporter. Dessutom är de eniga i hela Europa. Det är bara i Benelux-länderna som förväntningarna är en smula bättre. Allt enligt speditörerna.

Om artikeln

Publicerad: 2011-12-07 18:00
Kategori: Nyheter
Taggar: