Elektrisk Renault blev ”Van of the Year 2012”

Det är första gången som en elbil vinner priset, i konkurrens med flera transportbilar med vanliga förbränningsmotorer. Kangoo Z.E. fick 104 av 168 möjliga poäng och vann den eftertraktade titeln före konkurrenter som VW Caddy, Iveco Daily och Fiat Ducato.

Priset delades ut i samband med mässan ”International Trailer Show” i Belgien. Motiveringen från Pieter Wieman, juryns ordförande lyder:
”Med Kangoo Z.E. är den elektriska transportbilen inom räckhåll för den genomsnittlige europeiska kunden och därmed ger den ett stort bidrag till miljömässiga hållbara transporter av gods på väg”.

Juryn valde Kangoo Z.E. för bilens nollutsläpp under färd samt för dess praktiska och ekonomiska kvaliteter. Bilen, som lanserades i Europa i slutet av oktober, har nu totalt fått tre utmärkelser. Tillsammans med ”Van of the Year 2012” har modellen också vunnit priser i Danmark och Irland.

Kangoo Z.E. är den första helelektriska transportbilen som produceras fullt ut och på egen hand av en biltillverkare. Genom att montera batteriet under golvet har Renault lyckats behålla samma lastkapacitet och dimensioner i den elektriska varianten som för versionerna med konventionella motorer.

Bilen finns i två längder och tre versioner. Samtliga modeller produceras i MCA Maubeuge-fabriken i Frankrike, på samma produktionsbana som de bränsledrivna versionerna.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-25 08:13
Kategori: Nyheter
Taggar: elbil Renault Kangoo Van of the Year 2012