Antalet lastbilar är färre än mängden varor

När den tyska industrin ökar sin produktion hänger inte den tyska transportindustrin med. Därför menar experterna att det behövs en bättre integration av väg, järnväg och fartyg, så att lastutrymmena kan utnyttjas bättre.

– Om industrin till 2025 ökar produktionen med 70 procent så kommer lastbilsflottan att öka med endast 40 procent, säger Gerd Rohrsen, Schmitz Cargo Bull, till nyhetsbyrån DPA, Deutsche Presse-Agentur. 

Han menar dock att de nya längre lastbilarna skulle göra skillnaden mindre.
– Men det är bara cirka 20 procent av lastbilstrafiken som kan genomföras med de längre lastbilsekipagen och de kommer inte att få ta mer än 40 ton. Så de är bara en del av lösningen, säger Rohrsen.

 

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-13 08:00
Kategori: Nyheter
Taggar: