Politiker på lastbilssemester

Den tyske statssekreteraren Rainer Bomba tillbringade två arbetsdagar i förarhytten på en 40 tons lastbil.Bomba, som är statssekreterare i Förbun...

Den tyske statssekreteraren Rainer Bomba tillbringade två arbetsdagar i förarhytten på en 40 tons lastbil.
Bomba, som är statssekreterare i Förbundsministeriet för Trafik, Bygg och Stadsutveckling, har flera gånger tidigare använt ett par arbetsdagar ute i det verkliga arbetslivet. Bland annat som arbetare vid ugnar inom stålindustrin och som vägarbetare.
– Om man dagligen ska fatta beslut så måste man känna till hur det fungerar praktiskt, menar Rainer Bomba.
Den här gången åkte han under två dagar med en lastbilschaufför från det internationella speditionsföretaget Oscar Herzig GmbH.
– Det var ett intressant perspektiv i förhållande till min vardag på förbundsministeriet. Jag tyckte det var särskilt intressant att uppleva hur det är att leta efter en ledig parkeringsplats ute på vägarna.
– Vi kommer även i framtiden att prioritera utbyggnaden av rastplatser för lastbilar. Av de planerade 11 000 nya rastplatserna för lastbilar har hälften blivit verklighet i slutet av 2010. Resterande ska vara klara i slutet av 2012, lovar Rainer Bomba.
Ordföranden för den tyska branschorganisationen BGL, Hermann Grewer, erkänner att förbundsmyndigheterna redan gjort en stor insats för att lösa det allvarliga problemet med bristen på rastplatser för lastbilar.
– Men vi räknar med, precis som alla experter, att tillväxten av trafiken i transitlandet Tyskland, kommer att fortsätta framöver. Därför räknar vi med att det efter 2015 kommer att behövas ytterligare 10 000 till 12 000 rastplatser för lastbilar, tillägger Grewer.

Om artikeln

Publicerad: 2011-09-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: