Vill inte begränsa transporterna

EU-kommissionären Siim Kallas vill både öka transportarbetet och begränsa utsläppen av koldioxid.

Siim Kallas, EU-kommissionens ansvarige för transportområdet, står bakom rapporter som vill ha stora förändringar till 2050. Han understryker dock samtidigt att man inte vill lösa transportbranschens klimatproblem genom att skära ner i transportarbetet. Han gör dock klart att det inte går att fortsätta som hittills.

– Vi måste stärka mobiliteten och skära ner på våra utsläpp. Vi kan, och skall, göra båda delarna, säger han bestämt.

– Många tror att mobiliteten måste begränsas för att kunna bekämpa klimatförändringarna, men det är inte korrekt.

– Transporterna har en avgörande betydelse för EU:s förmåga att konkurrera med resten av världen. Transporter är en förutsättning för ekonomisk tillväxt och nya jobb, och slutligen en förutsättning för vår livskvalitet. Därför kan vi inte begränsa transporterna, men vi kan lägga om dem på ett bättre sätt. Vi kan bryta transporternas beroende av olja. Vi kan hitta en lösning.

Om artikeln

Publicerad: 2011-06-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: