Fler delstater avvisar långa ekipage

Allt fler delstater i Tyskland säger nej till tester med 25,25 meter långa lastbilsekipage på det allmänna vägnätet. De senaste är Baden-Württ...

Allt fler delstater i Tyskland säger nej till tester med 25,25 meter långa lastbilsekipage på det allmänna vägnätet. De senaste är Baden-Württemberg och Sachsen-Anhalt som motsätter sig de tester som den tyska federala regeringen planerat
I Baden-Württemberg är det Die Grüne och socialdemokraterna som menar att de i stället borde främja kombinerade transporter genom att mer använda järnvägar och vattenvägar.
För närvarande är det sex delstater som är positiva till testerna. De sex är Bayern, Hesse, Niedersachsen, Sachsen, Schleswig-Holstein och Thüringen. Tio delstater är emot, däribland huvudstaden Berlin och storstaden Hamburg.

Om artikeln

Publicerad: 2011-05-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: