Ännu ett danskt cabotageärende under uppsegling

Det danska åkeriet Rasmussen har blivit rapporterade av polisen för sin cabotagetrafik i Sverige. Ärendet väntar nu på sin tur att behandlas.Åke...

Det danska åkeriet Rasmussen har blivit rapporterade av polisen för sin cabotagetrafik i Sverige. Ärendet väntar nu på sin tur att behandlas.
Åkeriet utför transporter i Sverige på kontrakt för Air Liquide. I Västerås stoppades en av bilarna vilket ledde till rapport för otillåten cabotagetrafik.
Att detta stämde, medgav Rasmussens till en början och lämnade in ansökningar om egna yrkestrafiktillstånd. I väntan på dessa, har de hyrt in en annan dansk transportör, med tillstånd, för att klara uppfylla sina åtaganden i kontraktet.
Det tidigare medgivandet verkar emellertid ha bleknat en aning och Rasmussen representeras nu av advokat. För övrigt samma advokat som Frode Laursen har anlitat för sitt cabotageärende.
Initierade källor gör gällande att den aktuella advokaten har lämnat sin tjänst på advokatbyrån för att satsa på ett närmare samarbete med dessa två klienter.

Om artikeln

Publicerad: 2011-01-28 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: