Ecodaily nu som 7-tonnare

Ecodaily presenterade nyligen sitt senaste tillskott, en ny 7 tonsversion - transportbilen Daily 70C.Den nya modellen är uppbyggd som resten av Daily...

Ecodaily presenterade nyligen sitt senaste tillskott, en ny 7 tonsversion – transportbilen Daily 70C.
Den nya modellen är uppbyggd som resten av Daily-serien, men med en starkare chassiram vilket ger en totalvikt på sju ton. 70C kan därmed transportera cirka 500 kilo mer nyttolast jämfört med Daily 65C.
Motormässigt levereras 70C med Ivecos EEV-motor på 3 liter och 170 hk Twin Turbo och partikelfilter. EEV-miljönormen (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) reducerar bland annat partikelutsläppen med 33 procent, kolväteutsläppen med 27 procent och koloxidutsläppen med 25 procent, enligt tillverkarens uppgifter.
Bakhjulsdriften ska ge fordonet maximal dragkraft vid alla belastnings- och vägförhållanden, medan 3-litersmotorn tillför effekt och vridmoment som ligger i topp bland yrkesfordon, menar Iveco.
Daily 70C kan fås som chassi med enkel- eller dubbelhytt och som skåpbil med en lastvolym på 17,2 m³. Med manuell eller automatiserad växellåda samt med möjlighet till luftfjädring.

Om artikeln

Publicerad: 2010-11-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: