500 nya jobb hos Scania

Scania rekryterar 500 nya medarbetare till de europeiska produktionsanläggningarna för att klara den ökning av produktionstakten som planeras under...

Scania rekryterar 500 nya medarbetare till de europeiska produktionsanläggningarna för att klara den ökning av produktionstakten som planeras under det fjärde kvartalet. Omkring hälften av de nya jobben hamnar i Sverige.
Det är framförallt ökningen av efterfrågan på lastbilsmarknaderna utanför Europa som gör att Scania planerar att öka produktionstakten. Återhämtningen på Europamarknaden fortsätter, men nivån är ännu låg ur ett historiskt perspektiv, förklarar Scania i ett pressmeddelande.
Scania har även tidigare i år, i slutet av första halvåret, anställt 500 personer till Europaproduktionen. Trots dessa rekryteringar kommer antalet anställda inom produktionen att vara lägre än före finanskrisen.

Om artikeln

Publicerad: 2010-09-24 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: